CASE.be

Nieuwbouw

 

 

Woning Van der Wolk

Klik om te vergroten.

De woning werd tussen 2001 en 2002 opgericht in een rustige verkaveling aan de rand van Leuven.

De klant wenste een sobere woning met een zuivere structuur en veel licht en lucht in alle ruimtes. De basis van het ontwerp werd een vierkant met piramidedak.

Omwille van het terreinniveau, dat zowel van de linker- naar de rechterperceelsgrens als van voor naar achter helt, is de woning gedeeltelijk gebouwd met kruipkelder.  Het overige gedeelte is de garage die uitgeeft op het niveau van de tuin.

Klik om te vergroten.

Een grote raampartij in de achtergevel brengt veel licht in de open leefruimte en versterkt het uitzicht op de tuin. De leefruimte werd naar buiten toe verlengd met een stalen terrasconstructie op poten. Hierdoor kon de wens van de klant probleemloos gerealiseerd worden om een overdekte stapelruimte/carport te hebben aansluitend op het tuinniveau.

De vraag naar een beschut binnenkomen werd opgelost door het inkomgeheel te laten inspringen. Hierdoor krijg je ook het effect dat de trapkoker volledig los komt te staan  De strookvormige (hoek)ramen op de verdieping creëeren in de gevels het effect van een zwevend dak.  Dit laatste wordt nog eens extra benadrukt door een vrij grote dakoversteek.

Klik om te vergroten.